WORKSHOP REMAKE

Wat zie je wanneer je in de spiegel kijkt? En wanneer je jezelf zou gaan afbeelden, hoe zou je dat dan doen? Niet alleen hoe je eruit ziet, is bepalend voor het portret wat dan zou ontstaan. Ook de achtergrond, de kleuren om je heen, het licht. Op de meeste foto’s die je van jezelf hebt, is over die dingen niet nagedacht. Maar stel dat je een schilderij van jezelf zou gaan maken, dan kun je alle kanten op. En hoe zou je jezelf dan afbeelden? In welke kleren, op welke plek maar ook: zou je jezelf heel vrolijk afbeelden, of mysterieus, of als een kampioen?
In deze workshop de beurt aan jou. Om je op weg te helpen, ga je heel veel voorbeelden van bekende of juist onbekende portretten uit de kunstgeschiedenis zien. Je gaat uitzoeken welke stijl het beste bij jou past, en als je dat uitgezocht hebt, maak je een portretfoto van jezelf. In deze portretfoto kun je het voorbeeldportret dat je uitgekozen had, terug zien.

Voor wie?

Bovenbouw VMBO t/m VWO

Wat?

Het maken van een zelfportret op basis van een klassiek kunstwerk

Leerdoel

Bekend raken met kunstgeschiedenis. Analyseren van het de compositie, licht, kleur, standpunt.

Duur

2 dagdelen

Over mij

Als kunstenaar en afgestudeerd docent beeldend zal ik jullie begeleiden in het creatieve proces. Op speelse en intuïtieve gaan we mooie en leuke dingen maken! Ervaring is niet nodig alleen een dosis nieuwsgierigheid en twee paar handen.