WORKSHOP FASHION

In deze workshop gaan we op basis van oude kledingstukken een geheel nieuwe modelijn ontwerpen en maken! Mode is een expressie middel en dus een vorm van taal. Wat is jouw boodschap? Je gaat op zoek naar jouw ultieme stijl en je eigen unieke gevoel voor mode ontwikkelen. Deze workshop is erg laagdrempelig omdat er geen naaimachine aan te pas komt. Met behulp van naald en draad, een strijkijzer, verf en spuitbussen kan je eindeloos veel.

Korte versie: In 1 a 2 dagdelen een nieuwe outfit maken en de kledingstukken stylen voor de fashion shoot.

Lange versie: In een aantal weken creëren we een complete mode lijn inclusief naam, logo, label, kledinglijn, fashion shoot en eventueel fashion show. We beginnen  met het maken van een mood-board, vervolgens gaan we ontwerpen op papier dan bedenken we een naam en maken de labels. Dan gaan we de kledingstukken bewerken door ze onder andere te verknippen, beschilderen en bedrukken. Vervolgens gaan we de kledingstukken stylen in een outfit waarin we ze samenbrengen met de juiste schoenen en accessoires om ze te fotograferen voor de fashion shoot.

Voor wie

Onder en bovenbouw HAVO/VWO

Wat

Een nieuwe outfit maken op basis van bestaande kledingstukken. Een kledinglijn ontwikkelen op basis van bestaande kledingstukken. Hierbij wordt ook een naam, logo en label gemaakt.

Doel

Aan de slag gaan met gevoel voor mode en deze verder ontwikkelen. Werken met kleur, vorm, stof en verschillende materialen bij elkaar brengen. Het stylen van kledingstukken voor de fashion shoot.

Duur

Kort: 1 a 2 dagdelen Lang: 6 x 2 uur.

Over mij

Als kunstenaar en afgestudeerd docent beeldend zal ik jullie begeleiden in het creatieve proces. Op speelse en intuïtieve gaan we mooie en leuke dingen maken! Ervaring is niet nodig alleen een dosis nieuwsgierigheid en twee paar handen.